RSS Feed

Grunnlag for hjerte og karsykdommer

Posted on

Lev til 100 har skrevet veldig interessant om hva som ligger til grunn for hjerte og karsykdommer. Les og lær!

Lev til 100!

Stadig mer forskning understøtter påstanden om at det ikke er fettet i maten som er farlig, men sukkeret. Det hevdes videre at forskningen som ligger bak påstanden «fett er farlig» og at fett gir kolesterol-økning er syltynn.

I tillegg til sukker minnes vi igjen på viktigheten av riktig balanse mellom omega 6 og omega 3. Ferdigmat og hermetisk mat er fullstappet av omega 6 og vi skal spise temmelig mye fisk for å få den riktige fordelingen av disse essensielle fettsyrene. Optimalt sett skal den være 3:1, mens i dag er den mellom 15:1 og 30:1 i omega 6s favør. Ergo- totalt skjev fordeling.

Det som biologisk sett skjer når man spiser sukker er at blodsukkeret stiger hurtig. Videre skiller bukspyttkjertelen ut insulin som har til hensikt å sende glukose inn i cellene hvor det lagres som energi. Dersom cellen er full vil insulinet avvises og kroppens blodsukker stiger…

View original post 66 more words

Advertisements

About synsegulla

Kvinne født i 1980 som hovedsaklig blogger om lavkarbokosthold og deler oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s