RSS Feed

Lavkarbo er vanlig norsk kosthold.

Det er noe som irriterer meg aldri så lite. Det er de menneskene som gisper og forteller meg hvor grusomt det er at jeg spiser lavkarbo. De forteller meg om hvor usunt lavkarbo er, hvor fort jeg kommer til å bli lei av alt fettet og at jeg nok kommer til å gå over til vanlig norsk kosthold igjen.

Hva er det da? Grandiosa og fiskeboller? Sånn jeg spiste vanlig norsk kosthold, også mens jeg gikk på Grete Roede kurs, var det mye halv og helfabrikata med i bildet. Ferdige frokostblandinger. Sukret yoghurt. Juice. Knekkebrød. Kjeks og kaker, boller og brus. Supper, sauser og middager generelt med bruk av ferdige retter. Det var bare sånn det var. Hadde jeg kjøttkaker til middag var de gjerne kjøpt, med posesaus og opseerterstuing til. Er det dette som er det sunne norske kostholdet?

Er det sunnere enn å spise ren mat, bare fordi det er typisk norsk? Jeg spiser omtrent som før jeg, jeg bare luker ut de verste blodsukkerstigningsfellene. Jeg spiser ikke junk og ferdigmat som pizza ol. Men jeg lager gjerne hjemmelaget hamburger. Jeg spiser knekkebrød med pålegg som før, bare at det er hjemmelagde knekkebrød. Jeg drikker vann i stedet for melk og juice. Frokostblandinger lager jeg selv og jeg bruker sukrin dersom det er behov for noe søtt.

Ellers spiser jeg ren mat. Grønnsaker. Kjøtt. Fisk. Egg. Nøtter. Frø. Sunne oljer som kaldpresset olivenolje. Smør i stedet for margarin. Det er ikke noe hokuspokkus. Det er helt vanlig norsk mat. Typiske middager hos oss er gryteretter, supper, ren fisk, rent kjøtt. Wok er godt. Norsk bondekost som fårikål og elggryte står også på bordet.

Ingen shaker, ingen proteinpulver. Lite og ingen ferdigmat. Det er ikke sånn at jeg mauler fett. Men fett er min energikilde og derfor sørger jeg for å få i meg fett gjennom mat sånn at jeg ikke går og er sulten. Jeg spiser grønnsaker HVER dag, ofte flere ganger om dagen. Jeg spiser fisk ca 2 ganger i uka til middag, og gjerne som pålegg utenom. Jeg lever helt vanlig, uten å lage styr for noen. Ingen i familien visste en gang at jeg hadde lagt om til et lavkarbokosthold før det hadde gått tre måneder og jeg selv valgte å fortelle det. De merket ikke noe spesielt i hverdagen.

Fordi det ikke ER noe spesielt. Bare vanlig norsk mat, laget med litt mer omtanke enn før. Ja til REN mat som gjør meg FRISK!

Reklamer

About synsegulla

Kvinne født i 1980 som hovedsaklig blogger om lavkarbokosthold og deler oppskrifter

6 responses »

  1. Kjempebra innlegg. Helt enig med deg. Lavkarbo er sunn og naturlig mat. Jeg spiser mer grønnsaker enn de aller fleste jeg kjenner, men unngår raske karbohydrater.

    Svar
    • Ja, sant? Jeg spiser stort sett sunn ren mat og kommer til å fortsette med det også etter at jeg er ferdig med å gå ned i vekt, rett og slett fordi det er vanlig sunn norsk mat.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s