RSS Feed

Hvorfor jeg sa JA til VG.

Posted on
Hvorfor jeg sa JA til VG.

VG ringte for en stund siden og lurte på om de kunne intervjue meg ang 5:2 dietten og barn. Min første tanke var NEI. Men jeg tok meg selv i å lure på hvorfor det hadde vært så ille. Det er ikke noe som ikke tåler dagens lys det jeg gjør.

Og bare for å ha det klart, dette gjør jeg: spiser lavkarbo stort sett hjemmelaget mat som for det meste består av grønnsaker som vokser over jorda, egg, kjøtt, fisk, fugl, fete meieriprodukter, litt bær, litt frø og bra fett (smør eller kokosolje) utenom.
Også faster jeg når jeg går flere nattevakter etter hverandre. Og med faste menes her at jeg spiser middag med familien min, går på nattevakt, sover, spiser middag med familien min igjen, går på jobb, sover , spiser middag med familien og har deretter vanlig måltidsrytme. Jeg faster ikke i den forstand at jeg slutter å spise, jeg spiser bare mindre noen dager.

Men tilbake til hvorfor jeg sa ja. Jeg ble advart to ganger på tlf om at dette var en kritisk vinklet sak. Ekspertene til VG mente at 5:2 dietten ( for de uinnvidde: man spiser vanlig 5 dager i uka og faster ( i denne sammenhengen vil det si spiser 500 kcal ca for kvinner og ca 600 kcal for menn) to dager i uka.

VG er jo kritisk til alt annet enn sin egen vektklubb som nok er en økonomisk gullgruve, så annet enn kritikk fra ekspertene var ikke å vente.

20140311-222601.jpg

De har jo en kallori inn- kallori ut filosofi der de syns det er helt ok å veie og måle alt man putter i munnen for ved kalloriunderskudd å gå ned i vekt. Dem om det. Men det synes jeg overhodet ikke noe om. Hvis noe må virke spiseforstyrrende på barn og unge må det vel nettopp være dette?

I tillegg er VG totalt ukritiske til hva mat består av, en kallori er en kallori.
Der er jeg uenig. Mat er næring. Næring er kroppens bensin. Vi må bort fra pulvermat og annen fabrikkmat og begynne å spise menneskemat igjen.

De som kjenner meg, vet jo at helt fra jeg kom til verden har jeg talt folk midt i mot, ekspert eller ikke ekspert. Jeg har ikke alltid rett, langt ifra, men jeg liker å tenke selv og har problemer med å stole blindt på informasjon dersom det ikke er rom for refleksjon og kritiske spørsmål.

Så jeg gjorde som Per Fugelli en gang anbefalte oss å gjøre, jeg gav litt mere faen , bestemte meg for at jeg godt kan være med på dette, det godt kan være min stemme som blir hørt i denne saken.

Så jeg gjorde det. At jeg skulle bli smurt ut over hele midtsida med gigabilde, var det derimot ingen som advarte mot. Men jeg overlevde det også, gitt.

Om jeg kan konkludere på noen måte, må konklusjonen bli at jeg utfordret meg selv til å tørre å gjøre noe fullstendig utenfor min komfortsone, jeg talte ekspertisen midt i mot og jeg syns jeg fikk fortalt at det går an å både legge om kostholdet og faste selv om man har familie, så lenge man bruker hodet.

20140311-225417.jpg

Reklamer

About synsegulla

Kvinne født i 1980 som hovedsaklig blogger om lavkarbokosthold og deler oppskrifter

3 responses »

 1. Du var tøff som sa ja, og takler det at det ikke ble sånn som du forventet på en stilig måte. Jeg gikk tur med en venninne hinn dagen, og da jeg sa at jeg prøver å komme i gang med 5:2, sa hun at det måtte jeg ikke gjøre, for hun hadde lest i VG at det var farlig. Hva sto det da? spurte jeg. Nei, det viste hun ikke for hun leste bare overskriften.
  Sånn tror jeg det er med de fleste som bare er sånn måtelig interessert, de leser overskriftene og gir seg opp en meget ukvalifisert mening. Veldig synd, men sånn er det nok.
  Jeg strever som sagt med å komme igang. «Reglene» er så løse, at det er lett å forskyve de to fastedagene. For meg er det enten eller, enten er jeg «flink» ellers er jeg det ikke. Jeg har ikke gitt opp, jeg skal prøve å komme inn i rutinen 🙂
  Kos deg med alle tilbakemeldingene fra VG innslaget 🙂

  Svar
 2. Jeg synes du er kjempetøff! Utrolig bra! Og gøy å lese om deg;) Jeg elsket innslaget med «oppfinneren» av 5:2 dietten på Skavlan. Han forklarte så elegant hvorfor dette med faste er så gunstig for menneskekroppen. At vi faktisk trenger pauser i matinntaket for at cellene skal få regenerert seg og kjørt alle sine gode prosesser som gjør oss gladere og friskere som et resultat. Stå på, du er så bra!

  Svar
 3. Eg digga deg. Du er kjempe tøff. Så flott at du har funne noko som fungerar for deg 🙂

  Klem din gamle venn Elin 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s