Restemat.no (som er en flott blogg, sjekk den ut) hadde en oppskrift på hvordan koke kraft på rekeskall. Jeg vil ha god kraft, for i morgen etter jobb har jeg planer om ca tidenes beste fiskesuppe. Vannvittig travle dager her i huset med syke barn osv og tilsvarende travle dager på jobb med syke kollegaer har jeg forbant meg på at MAT SKAL VI HA!
Så jeg pillet reker.
Freste rekeskallet i smør
Hadde i løk, hvitløk og tomatpure og freste mer.
Hadde i en rest hvitvin og resten vann.
Kokte en evighet (ca 20 minutter, en liten evighet hvertfall.
Mens det kokte kuttet jeg opp purre, gulrøtter, løk og chilli.
Silte og kokte krafta.
Så i morgen blir det ca sånn:
Kok opp gulerøtter i kraft. Spe med fløte (og evt vann). Fres løk og chilli mykt i stekepanne. Hiv oppi suppa sammen med purreløk. Kutt fisk i pene små terninger, jeg har laks og torsk, og sleng oppi suppa. Smak- spice it up. Dekk bordet- og spis. Server med et dryss av pillede reker. Hurtigmat for travle hverdager!
Følg meg gjerne på Facebook og Instagram . Søk på synsegulla, så finner du meg 🙂
Dette var aldeles ingen dum idé!
Nei, det var rett og slett svært vellykket 🙂 god helg!
Tilbaketråkk: Fiskesuppe | Kraftkost